Despre noi

Povestea vinurilor

Din pasiunea pentru vin și o viziune care a prins aripi, familia Mitroi a dat naștere cramei ce poartă cu mândrie numele “Domeniile Mitroi”. Sub acoperișul ospitalier al cramei, orice etapă a procesului tehnologic este întreprinsă cu meticulozitate și devotament. Fiecare strop de vin îmbracă, astfel, esența și tradiția acestor pământuri nobile. Plantatiile viticole sunt  amplasate la km 0 al podgoriei Murfatlar.

“Km 0” reprezintă nu doar un punct geografic, ci și o emblemă a originii autentice. În cazul Domeniilor Mitroi, acest punct de referință simbolizează locul de unde totul începe. Aici, în inima acestor pământuri binecuvântate,  butucii de viță nobilă își găsesc locul în terroir-ul unic al Murfatlarului.

Ciorchinii  de strugure sunt îngrijiti cu constiinciozitate, procesul de fermentare este supravegheat atent, iar baricul de lemn devine mărturia timpului și a răbdării depuse.

În spatele oricarui vin se află pasiunea viticultorului și a oenologului , cei care ne cunosc podgoria și terenurile până la cele mai amanuntite detalii. Arta lor, de a crea vinuri de calitate, cere regula de fier a respectului. Respect pentru tradiția noastră, care ne ghidează, chiar și în mijlocul inovației sau soluțiilor avangardiste.

Din acest efort combinat al omului și al naturii se naște o colecție de vinuri fine și elegante, care îmbină tradiția cu ingeniozitatea într-un dans armonios de arome subtile. Domeniile Mitroi nu este doar un producător de vinuri, ci un continuator al istoriei și al pasiunii dobrogene, amfitrion al unor experiențe unice.